contact
Muurbloem Logo

 

 

 

BACK TO OFFICE: vernieuwing en creativiteit op de eerste plek!

Zittend achter je eigen bureau, kijkend naar je tweedimensionale collega’s terwijl de muren op je afkomen; we herkennen het allemaal. De afgelopen anderhalf jaar zijn we gewend geraakt aan een geheel andere manier van werken, waarbij afstand het thema was. Nu, na een lange periode van thuiswerken mogen we weer naar kantoor; innovatie en creativiteit bruisen weer volop!

 

Back to office: wat komt daar allemaal bij kijken?

 

Creative director Gonnette Smits van Muurbloem geeft antwoorden. 

 

Wat is het belangrijkste verschil tussen thuiswerken en werken op kantoor?

Als je thuis werkt, vervaagt de grens tussen het werk- en privéleven. In bepaalde levensfasen kan dit een voordeel zijn, bijvoorbeeld als je een gezin hebt. Je kunt efficiënt en taakgericht te werk gaan. Echter, je hebt geen collega’s om je heen met wie je kan sparren en waar je geïnspireerd door raakt. Creativiteit wordt minder geprikkeld. Dat brengt ons dan ook gelijk bij het grootste voordeel van werken op locatie: creativiteit en innovatie zijn meer in beweging op de werkvloer!

 

Hoe kan een omgeving bijdragen aan een goede workflow?

Wat heel erg van belang is, is het kweken van een cultuur op de werkvloer waarin alle werknemers vrije bewegingsruimte ervaren. Hiermee bedoel ik dat er verschillende ruimtelijke indelingen aanwezig moeten zijn; een plek om te vergaderen of duo-gesprekken te voeren, een plek om zelfstandig te werken en een plek om te brainstormen en te creëren, bijvoorbeeld. Alles wat hiervoor nodig is, moet op deze plekken aanwezig zijn; denk aan computers, inspiratiemateriaal en andere faciliteiten.

 

Wat is er naast de werkcultuur belangrijk op een werkplek?

De entree is onmiskenbaar belangrijk. Hoe je ergens naar binnen wandelt, bepaalt hoe je kijkt naar een bedrijf of gebouw. Word je ontvangen door iemand? Op welke manier worden je zintuigen geprikkeld en krijg je een duidelijk beeld van de plek? De entree is het gezicht van je bedrijf. Het geeft een beeld van de gezondheid en de cultuur ervan.

 

Bij welk project heeft Muurbloem bijgedragen aan een gezonde werkomgeving? 

Muurbloem heeft in 2021 een interieurproject gerealiseerd bij Enginia, een bedrijf dat innovatie en techniek stimuleert door anderen hierbij te ondersteunen. Enginia heeft drie ruimtes; een gezamenlijke ruimte, een vergaderruimte en een werkruimte. Muurbloem heeft deze ruimtes en de entree van het gebouw ontworpen. Nu Enginia weer op volle toeren draait op locatie, staat samenkomst en inspiratie centraal en het ontwerp draagt hier enorm aan bij.

 

Op naar een tijd waarin niet alleen je thuis, maar ook de werkomgeving weer als inspiratiebron dient! 

 

 

 

 


 

Interview met Gonnette Smits, Creative Director

Geschreven door Anna Sofia den Herder, Junior Projectmanager