contact
Muurbloem Logo

 

Nieuwe Behangcollectie Bobijn

 

 

UTRECHT – Muurbloem design studio lanceert een nieuwe behangcollectie BOBIJN geïnspireerd door de ambacht van het handweven. De collectie bestaat uit 20 opvallende ontwerpen die door hun samenspel van kleur, textuur en compositie zorgen voor een unieke verzachting en verdieping van de wanden als begrenzing van het interieur.

Het creëren van een behangcollectie is een intensief en langdurig proces. Er gaan vele werkweken aan vooraf waarin we de behangontwerpen creëren, afwegen, vergelijken, bijwerken en vervangen.  
Deze collectie bevat twintig unieke ontwerpen die allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben, maar die toch van elkaar verschillen, waardoor ze in verschillende interieurs toe te passen zijn. Het onderwerp van BOBIJN zijn handgeweven stoffen die we op verschillende manieren hebben gecombineerd tot spannende dessins. 
 
“De handgeweven kleden zijn gemaakt door mijn tante Tini Peels,” legt creative director Gonnette Smits uit. “Zij was handweefster en verkocht haar werken in haar galerie BOBIJN. Met het Muurbloem ontwerpteam hebben wij de wens gehad om de ware aard—noem het de ziel—van deze handweefsels te vangen in de behangontwerpen van deze collectie. In mijn grote familie zit de behoefte tot creatie in ons DNA verweven. Als eerbetoon aan mijn tante en de familie hebben we alle twintig ontwerpen vernoemd naar mijn zussen, neefjes en nichtjes. Zo wordt de collectie verder doordrongen van de geest van tante Tini en haar handwerk.”
 
Het resultaat is een behang­­­collectie met een warme, zachte en natuurlijke uitstraling die het comfort van onze ruimte zal verhogen. Waar we ook zijn—thuis of op ons werk—we hebben allemaal behoefte aan geborgenheid en concentratie. BOBIJN roept een aardse, elementaire sfeer op die zorgt voor rust en balans in het interieur.

 


 

Geschreven door Gonnette Smits, Creative Director