contact
Muurbloem Logo

 

 

Een onvergetelijke ervaring: Independent Hotel Show Amsterdam Innovation Stage

 

Als key design partner van de Independent Hotel Show Amsterdam 2022 werd Muurbloem design uitgenodigd om het ontwerp van de Innovation Stage te verzorgen. Onze uitdaging was om een onvergetelijke hospitality experience te creëren die de geest van innovatie belichaamt, maar die ook rekening houdt met verschuivende beperkingen met betrekking tot social distancing en openbare hygiëne. Meer dan enige ander branche worstelt de hospitality met de vraag hoe een verwelkomende ervaring kan worden geboden in een post-pandemische wereld met een verhoogde focus op steriliteit die de zintuigen van aanraking, smaak en geur in gevaar brengt.

 

Als creatieve ontwerpstudio voor hospitality voeren wij niet alleen karakteristieke hotelinterieurs uit met de kenmerkende Muurbloem-touch, maar ontwerpen en produceren wij ook unieke collecties interieurproducten voor business en hospitality. Als een teken des tijds, vlak voor de pandemie, werden we geïnspireerd om de buitengewone BOBIJN printcollectie voor tapijt, behang en gordijnen te ontwerpen. Geïnspireerd door het ambacht van handweven is BOBIJN een collectie van texturen die de uitnodigende eigenschappen van elke ruimte vergroot. Tijdens ons ontwerpproces werden we herinnerd aan de woorden van de bekende Finse architect Juhani Pallassmaa:

 

"Het zicht onthult wat de tast al weet."

 

Dat wil zeggen dat onze ogen samenwerken met de andere zintuigen. Als we marmer zien, dan weten we dat het hard en koud is omdat we eerder marmer hebben aangeraakt. Als we een tomaat zien, dan loopt ons het water in de mond omdat we weten dat deze vrucht zoet en sappig is. Door onze ogen kunnen we de wereld aanraken en proeven, en als we een interieur kunnen creëren dat de zintuigen op een consequente manier prikkelt, kunnen we een ongelooflijk gevoel van gastvrijheid inspireren!


Het weefsel van de gastvrijheid

 

Ons ontwerp voor de Innovation Stage weeft de narratieve draad van verwelkomende warmte en zachtheid in het letterlijke weefsel van de gastvrijheid. Het woord 'weefsel' is onze sleutel tot grote gastvrijheid, wat betekent (1) stuk textiel dat bestaat uit draden die met elkaar verweven zijn, (2) het materiaal waaruit levende wezens bestaan, maar ook (3) de basisstructuur van een cultuur of de samenleving. Dit kleurrijke ontwerp uit de BOBIJN-collectie blijkt een perfecte achtergrond voor een oogverblindende event space, die consequent de ervaring van handwerk en weefsel doorvoert in de stoelen, met hun verweven rotanstrengen, maar ook in de decoratieve glasstrengen van de Dot Show-kroonluchter (speciaal ontworpen door het ontwerpteam van Muurbloem voor dit podium) hangend boven onze gewaardeerde spreker-gasten. Al met al een inspirerende omgeving die de juiste balans biedt tussen stimulatie en comfort, perfect om deel te nemen aan boeiende gesprekken over de innovaties die de horeca vooruit zullen helpen.

 

Op 16 en 17 maart 2022 gaat de Independent Hotel Show Amsterdam, als allereerste grote hotelbeurs van West-Europa, weer van start in de RAI. Dit bruisende business-evenement voor luxe en boetiekhotels geeft ons de gelegenheid om de hotelwereld weer volop te inspireren! Muurbloem design studio is dit jaar key design partner van de organisatie en daarnaast zijn we spreker in het panelgesprek over Sensory Design. Graag nodigen wij u uit om ons te bezoeken. Hoteliers kunnen via Muurbloem design studio een gratis ticket krijgen (neem contact op voor meer informatie). 

 

Independent Hotel Show Amsterdam

LocatieRAI Amsterdam

Adres: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam

Datum: 16 - 17 maart 2022

Tijd: 10:00 - 17:00 

 

 

 


Geschreven door Robert Westerveld, Lead Interior Designer