contact
Muurbloem Logo
VERZORGINGSHUIS DUBBELMONDE
Muurbloem Logo
VERZORGINGSHUIS DUBBELMONDE

Crabbehoff Dubbelmonde 

 

Opdrachtgever: Zorggroep Crabbehoff.

Locatie: Dordrecht, Dubbelmonde, Nederland.

Opdracht omschrijving: Diverse ontwerpenontmoetings ruimtes.

Aantal m2: ca 500m2.

Jaar: 2014.

in samenwerking met: Van Schaik Interieur Architectuur en architect Paulus Nooijen.

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Wand: speciaal ontworpen muurschilderingen.

Panelen: kantelbare panelen op podium, hotfineer, Forbo bulletinboard.

Verlichting: led lichtbakken voorzien van folie in diverse kleuren.

Wat

Dubbelmonde is een verzorgingshuis aan de rand van Dordrecht. Het heeft veel affiniteit met de naastgelegen p Biesbos en het is ook daarom dat het thema van de ontmoetingsruimte de relatie met water en bomen heeft. Muurbloem is gevraagd om inhoud te geven aan dit thema.

 

Werkzaamheden

De architecten Van Schaik en Nooijen vragen aan Muurbloem voorstellen te maken om het thema Biesbos uit te beelden. De voorstellen werden aan de bewonersgroep gepresenteerd en beoordeeld. In samenspraak zijn de uiteindelijke ontwerpen geselecteerd. Voor de 15 meter lange led lichtbak wordt het thema water, abstract uitgebeeld door middel van kleurvlakken. In de aankomsthal is een kleurrijke compositie met de hand geschilderde muurschildering. Deze ontmoetingsruimte wordt op zondagen gebruikt voor diensten. De panelen op het podium zijn te kantelen; en zijde is voorzien van houtfineer en aan de andere zijde van bulletinboard met en speciaal ontwerp flockprint. Deze zijde is ook te gebruiken als prikbord.

 

Werkwijze

Voor dit project werken wekelijkse bouwvergaderingen bij gewoond om de voortgang te bespreken en onderlinge afspraken goed te laten verlopen.

 

Muurbloem werkt met diverse leveranciers en vak-deskundige samen om projecten te realiseren. De projecten waaraan Muurbloem werkt, zijn zeer uiteenlopend. Dat inspireert haar en wakkert haar brede interesse aan. Muurbloem werkt vanuit een klein ontwerpteam, waarmee u persoonlijk contact heeft en zet per project de juiste partners en vak-deskundige in. Door deze flexibele werkwijze en de gebundelde kennis en ervaring, wordt de hoogst haalbare kwaliteit gewaarborgd.