contact
Muurbloem Logo
STICHTING PALLIETER
Muurbloem Logo
STICHTING PALLIETER

Stichting Pallieter

 

Opdrachtgever: Stichting Pallieter.

Locatie: Pallieterburght, Capelle aan de IIssel, Nederland.

Opdracht omschrijving: speciale muurontwerpen

Aantal m2: ca 800m2.

Jaar: 2008.

In samenwerking met: Edmee Driebeek, Interior Design.

 

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Wanden: unieke muurontwerpen uitgevoerd op locatie.

Wat

Pallieterburght is een instelling die intensieve kindzorg levert aan ernstig zieke kinderen van 0 – 16 jaar. In samenwerking met interieur architect Edmée Driebeek heeft Muurbloem een ontwerp gemaakt voor de wanden van de gangen en de zes kamers. Driebeek is verantwoordelijk voor de inrichting en streeft naar een warme zachte informele sfeer met natuurlijke materialen. Het mag niet op een steriel ziekenhuis lijken. 

 

Werkzaamheden

Het nieuwe gebouw waar Palieter in is gehuisvest heeft de associatie van een burcht. Muurbloem ontwikkelt een concept voor het interieur dat aansluit bij het thema burcht. In de gangen loop je 'langs de burcht', daar zie je dessins in de vorm van planten die langs de muren omhoog groeien. Bij de kamers ga je de 'burchtkamers' in zoals de ridderzaal, harlekijns-, konings-, en torenkamer. De vormentaal is aansprekend voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Het kleurgebruik is warm en vriendelijk.

 

Werkwijze

In nauw overleg met opdrachtgever en architect heeft Muurbloem deze opdracht gerealiseerd. De uitvoering is geheel in handen van Muurbloem. De decorateurs schilderen direct op locatie op de muur. Zij ontwerpen en maken eigenhandig stempels en sjablonen die als gereedschap dienen om de dessins te schilderen. De ambachtelijke waarde van het handwerk ziet Muurbloem als een essentieel onderdeel van de kwaliteit. Het geeft een unieke en bijzondere ervaring dat te zien is wanneer het ontwerp op locatie is gerealiseerd.