contact
Muurbloem Logo

 

 

 

 

Woonhuis familie H.

plaats: Utrecht, Nederland

jaar: 2019

 

Opdrachtomschrijving

Interieuradvies:

  • Herindeling slaapvertrekken (1e en 2e etage)
  • Interieurinrichting zolder
  • Meubel-maatwerk
  • Kleur- en materiaaladvies
  • Lichtplan

 

Werkwijze

Maak van je zolder een hotelkamer.

Deze familie woont met hun twee kinderen in een jaren '30 huis in Utrecht en wenst van ons interieuradvies om de ruime zolder een nieuwe functie te geven. Na een eerste intakegesprek komt naar voren dat ze een oplossing zoeken voor een ruimere slaap-/speelkamer voor hun zoon, een logeerkamer voor oma, een werkkamer voor de vader, studeerkamer voor hun dochter en een tweede badkamer plus washok op zolder.

De familie had als eerste gedacht om de zolder voor hun zoon in te richten. Ons voorstel was juist om de zolder een 'hotelkamer-gevoel' te geven en deze ruimte te voorzien van alle gemakken. De kamer zou dan worden opgedeeld in drie ruimtes: een slaapgedeelte, werkruimte en een badkamer. De ruimtes worden van elkaar gescheiden door glazen wanden, waardoor de openheid behouden wordt.

Door de trap van een andere draaiing te voorzien, wordt er ruimte gewonnen. De zoon schuift door naar de grote kamer van de ouders op de 1e etage en de kleine kamer op diezelfde etage krijgt de dubbelfunctie als logeerkamer en studeerkamer voor hun dochter.