contact
Muurbloem Logo

 

 

Woonhuis familie S.

plaats: Utrecht, Nederland

jaar: 2015

 

Opdrachtomschrijving

Interieuradvies:

  • Nieuwe indeling
  • Maatwerk
  • Lichtplan
  • Kleurplan
  • Raamverduistering

 

Deze familie woont sinds enkele jaren in het historische stadscentrum op twee verdiepingen van dit monumentale pand. Na de aankoop hebben ze grondig verbouwd op de begane grond met een woonkamer, keuken en tuin. De slaapvertrekken bevinden zich zowel in de werfkelder als ook in een grote gemeenschappelijke leefruimte, die met openslaande deuren verbonden is met de kade van de gracht. Het is deze ruimte waar ze extra advies van ons konden gebruiken.

 

Werkwijze

Deze ruime werfkelder ontleent zich voor verschillende ruimten en activiteiten, waaronder een speel- en gameruimte voor de zoon met vriendjes, een werkruimte, een eetruimte voor grote gezelschappen met de kerst en een logeerkamer voor opa en oma. De vraag is om met al deze functies een eenheid te creëren.

Omdat het plafond als een koepel valt, is het noodzakelijk om enkele meubels op maat te laten maken. Zo wordt een lage kast en een lange gestoffeerde bank gemaakt. Dit geeft rust in de ruimte. Als logeerfunctie wordt er gekozen voor een comfortable zit-/slaapbank. Er worden extra rolgordijnen gemaakt om de ruimte goed te kunnen verduisteren.