contact
Muurbloem Logo

 Muurbloem wallcovering Flowers+Leaves Park, Clover Hof Van Tuindorp 01

 

Muurbloem wallcovering Flowers+LeavesRiverside, Marginal Plants Hof Van Tuindorp 02

 

 Muurbloem wallcovering Flowers+Leaves Patio, Herb Robert & Rose Hof Van Tuindorp 03

 

Hof van Tuindorp

Plaats: Utrecht, Nederland

Jaar: 2022

Product: MB.02 High Quality Eco wallcovering

Aantal: 755 m2

 

Op de zogenoemde Groene Kop van Tuindorp Oost zijn recent vier woontorens gerealiseerd door Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Muurbloem design studio werd gevraagd om de wanden van de gangen op te fleuren met wallcovering uit de collectie Flowers + leaves. Deze collectie was gekozen vanwege de planten die gefotografeerd zijn in de omgeving van Utrecht. Elke verdieping heeft een ander plantmotief zodat de verdiepingen van elkaar te onderscheiden zijn. Dit geeft de inwoners een beter gevoel van oriëntatie in het gebouw.

 

 

Werkwijze

 

Muurbloem design studio heeft de geschiedenis van plantaardige patronen bestudeerd en vertaald naar de huidige tijd. Ze hebben de planten en bloemen direct in de natuur gefotografeerd en digitaal bewerkt. Muurbloem design studio ziet deze digitale bewerking als een moderne ambacht. In sommige details zie je de imperfectie net als in de natuur, deze is toegestaan om meer ziel en identiteit te geven aan deze collectie.

 

Al eeuwenlang zijn planten en bloemen een inspiratiebron voor ontwerpers. Architecten, interieurontwerpers, timmerlieden en patroon ontwerpers zijn allen gepassioneerd over de beeldende kracht van de natuur. Doordat elke generatie zijn eigen levensstijl heeft, maken ontwerpers een eigen compositie van planten en bloemen, die aansluit in hun stijl.

 

In de geschiedenis zien we dat planten afgebeeld worden met een symbolische betekenis. In de religieuze context, verwijzen plantaardige vormen naar de tuin van het paradijs. De huidige symbolische betekenis is veranderd naar de behoefte van mensen om structuur aan te brengen in de chaos die de natuur vertegenwoordigd. 

 

 

Muurbloem wallcovering Hof van Tuindorp signage