contact
Muurbloem Logo
CALS COLLEGE NIEUWEGEIN
Muurbloem Logo
CALS COLLEGE NIEUWEGEIN

Cals college Nieuwegein

 

Opdrachtgever: Cals college Nieuwegein.

Locatie: Vreeswijksestraatweg 6-a, Nieuwegein, Nederland.

Opdracht omschrijving: Muurontwerpen leraren en directiekamer.

Aantal m2: ca. 350 m2.

Jaar: 2009 tot 2014.

In samenwerking met: Interieurontwerper Miriam Elsbertse

 

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Tapijt: 'Floorfashion by Muurbloem', Yukata.

Wanden: concept uitwerken tot een uniek handgeschilderde wandontwerp.

Magneetbord: speciaal ontworpen blad, poedercoat metaal.

 

Wat

Muurbloem krijgt de opdracht twee muren te ontwerpen voor de leraren- en directiekamer.

 

Werkzaamheden

De ondergrond wordt geschilderd in wit en rood bij de lerarenkamer en diverse kleuren in de directiekamer. Grote cirkels met dessins van verschillende stijlen worden als confetti op muur geplaatst. De directiekamer krijgt een meer verhalend karakter met relatie naar natuur. Er wordt een digitaal ontwerpvoorstel gemaakt en besproken met de opdrachtgevers. Het vloerkleed is speciaal in de kleuren samengesteld en geproduceerd. Dat geldt ook voor het unieke magneetbord. Deze is speciaal voor deze locatie geproduceerd.

  

Werkwijze

De dessins worden met de hand op locatie geschilderd. Het dessin wordt door middel van diverse stempels aangebracht.

In de praktijk maak je andere besluiten voor de compositie dan op de tekentafel. Daarom laat Muurbloem bepalende factoren een rol spelen om het beste resultaat te krijgen.

 

Muurbloem bezit een archief van meer dan 150 verschillende dessins in de vorm van stempels, mallen en sjablonen. Dit zijn historische originele dessin die met authentiek wijze toepast worden. Daarnaast ontwerpt Muurbloem zelf dessins die met hedendaagse technieken en methoden worden toegepast. Met deze grote en waardevolle collectie dessins maakt Muurbloem eigenwijze muurschilderingen.

 

Muurbloem houdt van het schilderen op locatie. Het gevoel dat er echt direct mensen daar aan het werk zijn geweest geeft een levendige energie. Dit krijg je niet wanneer een muurontwerp digitaal is geprint. Het spel van kleuren met muurverf met de verschillende glanswaarden, metallic, hoogglans tot mat, is eindeloos.

Het werken op locatie geeft muurbloem de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen zodat het nog beter in de architectuur aansluit.