contact
Muurbloem Logo
STICHTING NOVO
Muurbloem Logo
STICHTING NOVO

Stichting NOVO Groningen

 

Opdrachtgever: Stichting NOVO.

Projectleider Stichting NOVO: Dirk Albertsma (architect Stichting NOVO).

Locatie: Groningen, Nederland.

Opdracht omschrijving:interieur ontwerp, speciaal vloerkleed.

Aantal m2: ca 1600 m2.

Werkplekken: 160 personen.

Jaar: 2010.

 

Speciaal voor dit project ontwrpen:

Tapijt: Speciaal ontwerpen vloerkleed, geproduceerd door ege carpets.

Wand: Akoestische wanden van diverse kleuren vilt, cnc gesneden.

Beplanting: Alle kantoorruimten voorzien van beplanting.

Dessin: speciaal dessin ontworpen dat de identiteit van Stichting Novo weerspiegeld.

 

In samenewerking met: Rene Mensink, interieurarchitect.

 

Wat

Stichting Novo faciliteert minder validen met dagopvang en huisvesting.

Dit bedrijf verhuisde met het kantoor naar een nieuwe vestiging en vroeg Muurbloem om identiteit te geven aan de inrichting van het interieur. Het team wordt aangevuld met interieurarchitect Rene Mensink. Met hem wordt het meubilair bepaald. Er wordt een uniek ontwerp vloerkleed ontworpen wat aansluit bij de architectuur van het gebouw en de identiteit van Stichting Novo. Daarbij aansluitend worden akoestische muren ontworpen van vilt.

 

Werkzaamheden

Voor het ontwerp van 1100 m2 vloerbedekking wordt de architectuur als uitgangspunt genomen. Het plafond wordt gezandstraald zodat het beton zichtbaar wordt. Deze industriële no-nonsens uitstraling past bij Stichting Novo. Aan de raamzijde van het gebouw is het plafond verhoogd. Deze markering wordt gespiegeld in het vloerkleed.

Het vloerplan is grijs en aan de raamzijde is een kleurrijke zone. Ieder m2 is uniek. Vanuit een bestaand beeldmerk van Novo wordt een compleet repeterend dessin, een netwerk, ontworpen wat passend gemaakt wordt voor de vloer en de wanden.

 

Werkwijze

Het team van Muurbloem heeft in nauw overleg met Dirk Albertsma, de projectleider en architect van Novo, de ontwerp voorstellen gepresenteerd.  Na akkoord heeft zij de uitvoering en projectleiding hiervan op zich genomen en heeft toezicht gehad op de realisatie.

In dit project zijn kosten bespaart door middel van hergebruik van materialen in de sloop en het reviseren van de verlichting.

 

Muurbloem werkt met diverse leveranciers en vak-deskundige samen om projecten te realiseren. De projecten waaraan Muurbloem werkt, zijn zeer uiteenlopend. Dat inspireert haar vanwege haar brede interesse.

Muurbloem werkt vanuit een klein ontwerpteam, waarmee u persoonlijk contact heeft en zet per project de juiste partners en vak-deskundige in. Door deze flexibele werkwijze en de gebundelde kennis en ervaring, wordt de hoogst haalbare kwaliteit gewaarborgd.