contact
Muurbloem Logo
OORSPRONGPARK OFFICE
Muurbloem Logo
OORSPRONGPARK OFFICE

Oorsprankelend C.V. Oorsprongpark

 

Opdrachtgever: Oorsprankelend C.V.

Locatie: Oorsprongpark, Utrecht, Nederland.

Opdracht omschrijving: Interieur ontwerp, entree en gang kantoorgebouw.

Aantal m2: ca 150 m2.

Jaar: 2013.

 

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Tapijt: Floorfashion by Muurbloem; design Bunad (ege carpets).

Wanden: Muurbloem Wallfashion; Flowers + Leaves, fleece non woven.

Verlichting: Chandelier of Beads, speciaal design.

Wat

Voor een kantoorpand aan het Oorsprongpark  te Utrecht heeft Muurbloem voor de entree en hal de inrichting ontworpen en uitgevoerd. Dit mooie oude pand heeft karakteristieke laat 19de eeuwse ornamenten in in- en exterieur.

Muurbloem heeft de taak gekregen om een verrassend interieur te maken dat aansluit bij de klassieke architectuur als wel de hedendaagse verscheidenheid aan huurders.

 

Werkzaamheden

Muurbloem heeft het vloerplan, kleurplan, lichtplan en ontwerp van de wanden gedaan.  Als uitgangspunt zijn de bestaande collecties van floorfashion, Wallfashion en de Chandelier of Beads genomen. Door de ontwerpen custom-made toe te passen is er een mooie samenhang in het interieur ontstaan.

 

 

Uit de collectie ‘Floorfashion by Muurbloem’ van Ege, heeft Muurbloem het dessin Bunad gebruikt voor het custom-made vloerplan. De verschillende lagen van het ontwerp zijn gebruikt in specifiek voor dit project gekozen kleuren. Het ontwerp loopt vanuit de hal door naar de bovengelegen verdiepingen.

 

 

Uit de collectie Muurbloem Wallfashion ‘Flower + Leaves’ heeft Muurbloem de dessins Park Clover en Patio Herb-Robert & Rose_BL gebruikt. Deze zijn geplaatst in de gestucte kaders in die als vlakverdeling in de trappen hal aanwezig zijn.

Hierdoor wordt de historische compositie met de ornamentale vlakken subtiel geaccentueerd.

 

 

De Chandelier of Beads is een lamp uit de bestaande collectie van Muurbloem. Deze custom-made ontwerp is speciaal voor deze ruimte gemaakt. Het is een ontwerp van glazen ballen, die per bal verlicht worden met LED. Dit maakt de lamp duurzaam en zeer geschikt om als sfeerverlichting in de ruimte te hangen.

 

Werkwijze

Het team van Muurbloem heeft in nauw overleg de eerste ontwerp voorstellen gepresenteerd aan de opdrachtgever. Na akkoord heeft zij de uitvoering en projectleiding hiervan op zich genomen en heeft toezicht gehad op het begeleiden van de vakmensen en de kwaliteitscontrole op locatie.