contact
Muurbloem Logo
HOOFDKANTOOR DE WAAL BV
Muurbloem Logo
HOOFDKANTOOR DE WAAL BV

De Waal BV

 

Opdrachtgever: De Waal BV.

Locatie: Utrecht, Nederland.

Opdracht omschrijving: Interieur advies en vloerontwerp hoofdkantoor.

Aantal m2: circa 2000 m2.

Jaar: 2013.

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Tapijt: 'Floorfashion by Muurbloem', ‘Sarape’ van ege carpets.

Wand: speciaal ontwerp in entree, vinyl wallcovering

 

Wat

De eigenaren van vastgoedbedrijf De Waal heeft Muurbloem gevraagd om hun destijds nieuwe kantoor een extra input te geven door middel van een excentriek vloerkleed. Een vloerbedekking dat een contrast vormt met het kantoorpark waar dit gebouw zich bevindt en dat de medewerkers en bezoeker een hospitality gevoel geeft. Daarnaast geeft Muurbloem advies voor verlichting en een speciaal muurontwerp maakt voor de entree. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd aan de Euciliduslaan, Utrecht.

 

Werkzaamheden

Muurbloem heeft de opdrachtgever meegenomen in het ontwerpproces van de vloerbedekking. Bij de collectie Floorfashion van ege carpets kan de klant een ontwerp aanpassen door er meer of minder dessins aan toe te voegen dan wel te weghalen. Ook de kleur kan aangepast worden. Muurbloem heeft vele samples laten drukken om een overwogen keuze te kunnen maken. Ze besloten om een spel te spelen door het dessin van de ene ruimte naar de andere door te laten lopen maar de kleur te wijzigen.

 

In de entree heeft Muurbloem een muurontwerp gemaakt die speciaal voor deze wand is vormgegeven. De buitengevel van dit markante gebouw heeft roze betonnen uitstekende punten. Muurbloem maakt een lijnenspel van dit grid in dezelfde kleur roze en maakt deze door middel van een computerbewerking in beweging alsof het een visnet wordt. De vorm begint bij de entree statisch en golft organisch naar binnen. Hiermee wordt een overgang van architectuur naar mens gesuggereerd.

 

Werkwijze

Om de klant te helpen met het voorstellen hoe de ontwerpen er uit zou komen te zien maakt Muurbloem computer beeldbewerkingen in bestaande foto’s.

Muurbloem heeft steeds de dialoog met de klant gevoerd en de invloed van keuzes op het interieur en hoe bepalend dit is voor het gedrag van mensen besproken.

 

Muurbloem werkt met diverse leveranciers en vak-deskundige samen om projecten te realiseren. De projecten waaraan Muurbloem werkt, zijn zeer uiteenlopend. Dat inspireert haar vanwege haar brede interesse.

Muurbloem werkt vanuit een klein ontwerpteam, waarmee u persoonlijk contact heeft en zet per project de juiste partners en vak-deskundige in. Door deze flexibele werkwijze en de gebundelde kennis en ervaring, wordt de hoogst haalbare kwaliteit gewaarborgd.