contact
Muurbloem Logo
HOTEL VILLA MAGNOLIA
Muurbloem Logo
HOTEL VILLA MAGNOLIA

Hotel Villa Magnolia

 

Opdrachtgever: Art Hotel Eindhoven

 (directeur Jerry Troy).

Locatie: Oude Domburgseweg 20, 4356 CC Oostkapelle(NL).

Opdracht omschrijving: herinrichting interieur 16 hotelkamers

.

Aantal m2: ca. 1200 m2

Jaar: 2018.

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Tapijt: speciaal ontwerp vloerkleden gebaseerd op Perzische tapijten, omgezet in kleur met familiewapen detail.

Wanden: uniek kleurplan per kamer, Victoriaans groene tegels als hoofdeind van de bedden.

Verlichting: nieuw lichtplan.

 

Wat

Hotel Villa Magnolia omvat drie soorten onderkomens in verschillende gebouwen; een historische villa uit 1910 met hotelkamers, een oude boerderij van eind 19eeeuw met suites, en diverse bijgebouwen waarin studio’s zijn gevestigd. 

Muurbloem design studio is gevraagd om de 16 hotelkamers van de villa opnieuw in te richten. Hierbij is een budgetraming opgesteld.

 

Werkzaamheden

Wanneer men het markante pand van de villa betreedt wordt men omringd door het originele interieur in Art Nouveau stijl, vol verhalen over het verleden. Voor de herinrichting waren de kamers uniform ingericht in jaren 80 stijl.

 

Wij wilden deze sfeer van de entree en het trappenhuis ook meenemen naar de hotelkamers. Een speelse combinatie van klassieke en hedendaagse elementen uitgevoerd met een verassend kleurgebruik. Iedere kamer is uniek qua vorm, oppervlak en ligging. Hier hebben wij op ingespeeld door de kamers een individueel en persoonlijk karakter te geven. De Villa heeft veel interessante verhalen over zijn verleden, deze storytelling is vooral merkbaar in de imposante entree en trappenhuis. Ook de kamers wilden we doordringen met met deze verhalen, zodat het hele gebouw als een eenheid ervaren wordt.

 

Door het comfort van de kamers te verhogen met een goede pantry, bank en lichtplan wensen we de gast een nieuw thuis-gevoel toe.

 

Werkwijze

Het hotel wordt gerund door Jerry Troy, de tweede generatie van de familie Troy als eigenaar. 

 

Muurbloem maakte een nieuw interieur met kleur- en lichtplan, pantry, meubels, vloerbedekking en accessoires. De grote collectie tekeningen en aquarellen die opa Troy maakte van de vergezichten met dorpjes uit de omgeving van Zeeland, zijn in kaart gebracht en verdeeld over de kamers.

 

Muurbloem maakte het ontwerp en stuurde lokale installateurs op locatie aan. In nauwe samenwerking met het hotel-team hebben we de uitvoering in 2 fasen gerealiseerd gedurende het laagseizoen. Het hotel bleef operatief gedurende de verbouwing.