contact
Muurbloem Logo
INNTEL HOTEL ART EINDHOVEN
Muurbloem Logo
INNTEL HOTEL ART EINDHOVEN

Inntel Hotel Art Eindhoven

 

Opdrachtgever: Art Hotel Eindhoven

 (toenmalig directeur Roel Rol).

Locatie: Eindhoven, Nederland.

Opdracht omschrijving: inrichting 140 hotelkamers, ontwerp lobby, restaurant en congresruimten.

Aantal m2: ca. 6000m2

Jaar: 2009.

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Tapijt: speciale en unieke tapijten in hotelkamers.

Wanden: lobby ontwerp 3 van structuren en glasobjecten.

Gordijnen: speciaal ontwerp fullcolor print op voile in restaurant.

Verlichting: diverse glasobjecten met led verlichting.

 

Wat

Gedurende 8 maanden werkt Muurbloem aan diverse onderdelen van het Art Hotel Eindhoven. Gonnette Smits vormde met drie ontwerpers een team dat verantwoordelijk is voor 140 unieke hotelkamers waarin kleuren en patronen over vloeren, wanden en plafond als een collage in elkaar over lopen. Het resultaat is een warme verrassende omgeving waarbij iedere kamer anders is.

 

Muurbloem krijgt de persoonlijke opdracht om een driedimensionale muur te ontwerpen met texturen, glas en licht. Deze enorme imposante muur bevindt zich achter de receptie en het restaurant.

Deze wand is opgebouwd uit grote blokken met verschillende afwerking materialen, zoals glas mozaïek en exclusieve behangen. De glazen objecten zijn speciaal voor deze locatie gemaakt. De verlichting is voorzien van Led verlichting dat anticipeert op de hoeveelheid zonlicht dat binnenkomt.

 

Voor de  congresruimten realiseert Muurbloem diversen eigen behangen van Senses Wallfashion collectie op de panelen van de schuifwanden.

 

Werkwijze

In voortdurend overleg met de opdrachtgever Roel Rol realiseert Muurbloem de verschillende ontwerp opdrachten. In de wekelijkse bouw vergaderingen wordt de voortgang besproken. De receptie muur wordt door het decoratie team zelf op locatie gedecoreerd. 

 

Werkwijze

Muurbloem werkt met diverse leveranciers en vak-deskundige samen om projecten te realiseren. De projecten waaraan Muurbloem werkt, zijn zeer uiteenlopend.

Muurbloem werkt vanuit relatief een klein ontwerpteam, waarmee u persoonlijk contact heeft en zet per project de juiste partners en vak-deskundige in. Door deze flexibele werkwijze en de gebundelde kennis en ervaring, wordt de hoogst haalbare kwaliteit gewaarborgd.