contact
Muurbloem Logo
Independent Hotel Show 2022
Muurbloem Logo
Independent Hotel Show 2022

Independent Hotel Show 2022

 

Hotel Independent Show 2019.

Locatie: RAI, Europaplein 24, Amsterdam, Nederland.

Stand J28

Datum: 16 - 17 maart 2022

Open: 10.00 - 18.00 uur

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Muurbloem stand

Innovation Stage

Wallcovering voor  business lounge

 

 

 

 

WAT

 

Na een intense beursweek met twee dagen presenteren en inspiratie delen kijkt het Muurbloem design team met veel energie terug op een succesvolle editie van de Independent Hotel Show in de RAI in Amsterdam. Eindelijk konden we oude vrienden in de armen sluiten en nieuwe hoteliers vol van inspirerende passie ontmoeten. Twee dagen lang waren de hoteliers bij ons te gast, en presenteerden wij onze diensten als award-winning design studio voor hospitality, samen met onze visie op gastvrijheid en onze collecties voor tapijt, gordijnen en behang. Als ontwerpers met ervaring in hospitality en facilitaire dienstverlening weten wij wat de ins en outs zijn van het hotelwezen, en dit maakt onze turn-key projectoplossingen niet alleen uniek, maar ook praktisch en duurzaam. Wij deelden onze kennis over het belang van identiteit en corporate values, en hoe deze zaken kunnen bijdragen aan een gastvrijheidsbeleving waar gasten voor terugkomen.

Meer weten over onze dienstverlening?
Bel met algemeen directeur Bart van de Kerkhof!

 

INNOVATION STAGE

 

Als key design partner van de Independent Hotel Show Amsterdam 2022 werd Muurbloem design uitgenodigd om het ontwerp van de Innovation Stage te verzorgen. Onze uitdaging was om een onvergetelijke hospitality experience te creëren die de geest van innovatie belichaamt, maar die ook rekening houdt met verschuivende beperkingen met betrekking tot social distancing en openbare hygiëne. Meer dan enige ander branche worstelt de hospitality met de vraag hoe een verwelkomende ervaring kan worden geboden in een post-pandemische wereld met een verhoogde focus op steriliteit die de zintuigen van aanraking, smaak en geur in gevaar brengt.

 

Als creatieve ontwerpstudio voor hospitality voeren wij niet alleen karakteristieke hotelinterieurs uit met de kenmerkende Muurbloem-touch, maar ontwerpen en produceren wij ook unieke collecties interieurproducten voor business en hospitality. Als een teken des tijds, vlak voor de pandemie, werden we geïnspireerd om de buitengewone BOBIJN printcollectie voor tapijt, behang en gordijnen te ontwerpen. Geïnspireerd door het ambacht van handweven is BOBIJN een collectie van texturen die de uitnodigende eigenschappen van elke ruimte vergroot. Tijdens ons ontwerpproces werden we herinnerd aan de woorden van de bekende Finse architect Juhani Pallassmaa:

 

"Het zicht onthult wat de tast al weet."

 

Dat wil zeggen dat onze ogen samenwerken met de andere zintuigen. Als we marmer zien, dan weten we dat het hard en koud is omdat we eerder marmer hebben aangeraakt. Als we een tomaat zien, dan loopt ons het water in de mond omdat we weten dat deze vrucht zoet en sappig is. Door onze ogen kunnen we de wereld aanraken en proeven, en als we een interieur kunnen creëren dat de zintuigen op een consequente manier prikkelt, kunnen we een ongelooflijk gevoel van gastvrijheid inspireren!

 

Ons ontwerp voor de Innovation Stage weeft de narratieve draad van verwelkomende warmte en zachtheid in het letterlijke weefsel van de gastvrijheid. Het woord 'weefsel' is onze sleutel tot grote gastvrijheid, wat betekent (1) stuk textiel dat bestaat uit draden die met elkaar verweven zijn, (2) het materiaal waaruit levende wezens bestaan, maar ook (3) de basisstructuur van een cultuur of de samenleving. Dit kleurrijke ontwerp uit de BOBIJN-collectie blijkt een perfecte achtergrond voor een oogverblindende event space, die consequent de ervaring van handwerk en weefsel doorvoert in de stoelen, met hun verweven rotanstrengen, maar ook in de decoratieve glasstrengen van de Dot Show-kroonluchter (speciaal ontworpen door het ontwerpteam van Muurbloem voor dit podium) hangend boven onze gewaardeerde spreker-gasten. Al met al een inspirerende omgeving die de juiste balans biedt tussen stimulatie en comfort, perfect om deel te nemen aan boeiende gesprekken over de innovaties die de horeca vooruit zullen helpen.

 

"The award for the most beautiful stage goes to Muurbloem design studio! We've never ever had such a beautiful stage in the history of the Independent Hotel Show." - Mieke Berkers, event manager, Montgomery Group

 

SENSORY DESIGN: IMAGINING THE IMPOSSIBLE

 

Onze lead interior designer Robert Westerveld nam deel aan een panelgesprek over Sensory Design: Imagining the Possible waarin hij een lans brak voor de back of house. ook legde hij haarfijn uit hoe de Muurbloem-approach bijdraagt aan gastvrijheidservaringen waarvoor gasten terugkomen, zonder dat het de wereld hoeft te kosten.

Meer weten?
Bel met onze lead interior designer Robert Westerveld!

 

"The BACK OF HOUSE is the most overlooked during hotel renovations, but how can you expect your employees to give a warm welcome to your guests when they are not met with the same hospitality in their work environment?" - Robert Westerveld, lead interior designer, MUURBLOEM design studio

 

BUSSINESS LOUNGE

 

Onze Rainforest wallcovering uit de Botanic Garden collectie sierde de wanden van de Montgomery Group business lounge!

 

IN SAMENWERKING MET:

 

We willen graag onze partners bedanken voor hun bijdrage aan onze presentatie:

  • WoodUpp - houten panelen
  • Bentley - strijkijzer, welcome tray, waterkoker, haardroger
  • Hotel Suppy - minibar, kluis
  • Bedrijfsverlichting.nl - LED verlichting
  • Abet Laminati - HPL platen
  • Invention - meubelbouw
  • Ege carpets - vloerkleed
  • Wonders chair gallery - Eikund fluffy chair