contact
Muurbloem Logo

Bobijn Inspiratie

 

#INSPIRATIE 04/05

 

 

Storytelling; een tentoonstelling van de handgeweven werkstukken van Tante Tini

 

Met het Muurbloem design team werken we ondertussen aan een nieuwe behangcollectie geïnspireerd door de prachtige handgeweven kleden van Tante Tini. Sinds begin vorig jaar woont mijn tante Tini Peels met veel plezier in een zorgcentrum in Valkenswaard, waar ze geniet van alle goede zorg. Een maand geleden mochten wij een tentoonstelling van haar werk organiseren in dit zorgcentrum. Wat een mooi eerbetoon aan haar kunstenaarschap!

 

Van heinde en verre kwamen in de jaren 70 en 80, belangstellenden naar handweverij en galerie BOBIJN aan de Leenderweg 13 in Valkenswaard. Hier werkte Tini Peels achter grote weefgetouwen aan unieke tafel- en vloerkleden, kussens, sjaals en trouwjurken op maat. 

 

Met veel liefde voor het ambacht selecteerde ze wol bij lokale boeren en verfde deze in een eigen kleuren palet. Naast haar vakmanschap, heeft zij een fijnzinnig gevoel voor kleur waarbij de natuur een bron van inspiratie is. BOBIJN was dan ook een galerie waar kunstenaars samenkwamen om hun aquarellen en keramische werk te tonen.

 

Mijn Tante Tini, heeft haar hele leven gewijd aan de ambachtelijke en beeldende kunst. Zij is voor velen, en zeker voor mij, een bron van inspiratie. Met liefde maken we daarom een nieuwe collectie behang van haar handweefsels die we volgende week presenteren.

 


 

Geschreven door Gonnette Smits, Creative Director