contact
Muurbloem Logo
LEO POLAK HUIS
Muurbloem Logo
LEO POLAK HUIS

Leo Polak Huis

 

Opdrachtgever: Annekoos Littel Interieur Architectuur.

Locatie: Leo Polak, Sloten Amsterdam, Nederland.

Opdracht omschrijving: vijf glazen ruimten in entree voorzien van identiteit.

Aantal m2: ca. 450m2.

Jaar: 2006.

 

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Wanden: foto’s van lokaal archief en eigen foto’s geprint op etchglass vinylfolie.

Verlichting: speciale dessins ontworpen.

Wat

Voor het verzorgings- en verpleeghuis Leo Polak in Amsterdam is Muurbloem gevraagd om de transparantie van vijf glazen ruimten die in de entree staan te verminderen. Dit nieuwe gebouw door Claus en Kaan Architecten heeft een ruime entree en een hedendaagse moderne uitstraling.

 

De beelden die Muurbloem gebruikt heeft hebben betrekking op de functie van de ruimte. De bedoeling is het verleden te doen herleven door het kiezen van oude beelden uit de jeugd van de huidige bewoners. De grote dessins geven een aangename huiselijke sfeer.

 

Werkzaamheden

De foto’s zijn door Muurbloem zelf gemaakt of uitgezocht bij het Amsterdams fotoarchief. Deze foto’s zijn digitaal bewerkt en fullcolour geprint op etch glass vinyl folie. Als lambrisering is een dichte folie gekozen, dit om het zicht helemaal te ontnemen en vooral de aandacht te leggen aan het frontale gebied.

 

Werkwijze

Om de klant te helpen met het voorstellen hoe de ontwerpen eruit zou komen te zien, maakt Muurbloem computer beeldbewerkingen in bestaande interieur foto’s en 3d programma’s.

Muurbloem heeft de dialoog met de klant gedurende het ontwerp proces gevoerd en de invloed van keuzes op het interieur en hoe bepalend dit is voor het gedrag van mensen, besproken.

 

Muurbloem werkt met diverse leveranciers en vak-deskundige samen om projecten te realiseren. De projecten waaraan Muurbloem werkt, zijn zeer uiteenlopend.

Muurbloem werkt vanuit een klein ontwerpteam, waarmee u persoonlijk contact heeft en zet per project de juiste partners en vak-deskundige in. Door deze flexibele werkwijze en de gebundelde kennis en ervaring, wordt de hoogst haalbare kwaliteit gewaarborgd.