contact
Muurbloem Logo

 

 

 

 

 

 

 

Woonhuis familie Z.


plaats: De Bilt, Nederland

jaar: 2019

 

Gevolg van een aanbouw
Vijf jaar geleden is er een grote renovatie geweest en is er een stuk van vier meter aan de achterzijde van de woning aangebouwd. Hierdoor is het woonvlak verlengd, waardoor er in het midden vaak een zielloze ruimte onstaat. Dit wordt mede veroorzaakt omdat het licht mooi binnen valt in de voor- en achterzijde, waardoor de middenruimte letterlijk in de schaduw valt. Wanneer de kinderen nog klein zijn wordt hier vollop gespeeld en gebouwd met treinen en lego, maar als de kinderen tieners worden, wordt het eerder als een transportruimte gebruikt.
Dus extra aandacht voor deze midden ruimte met kleur en vooral een goed lichtplan. Door de eettafel te verplaatsen van de achter naar de middenruimte, biedt de achterruimte een ideale plek voor een extra lounge zitje met uitzicht op de tuin.