contact
Muurbloem Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woonhuis familie E.

plaats: De Bilt, Nederland

jaar: 2018

 

De Familie E wonen sinds 11 jaar in het jaren '50 huis aan de rand van het park. De kinderen worden tieners en ze hebben de wens om de inrichting aan te passen aan de veranderde levensstijl. De indeling kan verbeterd worden, waardoor de begane grond meer functies krijgt. Dit gezin houdt heel erg van koken en lekker eten; de keuken en de eettafel staan daarom ook centraal.

 

Opdrachtomschrijving

Interieurontwerp:

  • Nieuwe indeling
  • Maatwerk meubels
  • Lichtplan
  • Kleurplan
  • Stoffering

 

Gevolg van een aanbouw

Tien jaar geleden is er een grote renovatie geweest en is er een stuk van vier meter aan de achterzijde aangebouwd. Hierdoor is het woonvlak verlengd, waardoor er in het midden vaak een zielloze ruimte onstaat. Dit wordt mede veroorzaakt omdat het licht mooi binnen valt in de voor- en achterzijde, waardoor de middenruimte letterlijk in de schaduw valt. Wanneer de kinderen nog klein zijn wordt hier volop gespeeld en gebouwd met treinen en lego, maar als de kinderen tieners worden, wordt het eerder als een transportruimte gebruikt.
Dus extra aandacht voor deze middenruimte kan gegeven worden door middel van kleur en vooral een goed lichtplan. Door de eettafel in deze middenruimte te zetten, biedt de achterruimte een ideale plek voor een extra loungezitje met uitzicht op de tuin.