contact
Muurbloem Logo
SYNERGIESCHOOL
Muurbloem Logo
SYNERGIESCHOOL

Synergieschool: Basisonderwijs

Opdrachtgever: Architectenbureau Hans Coppen.

Locatie: Roermond, Nederland.

Opdracht omschrijving: muurontwerp voor 4 units op 4 verdiepingen.

Aantal m2: ca. 210 m2.

Jaar: 2016 

 

Speciaal voor dt project ontworpen:

Muur ontwerp: Fleece non woven

 

 

Wat

De architect Hans Coppen vraagt Muurbloem een ontwerp te maken dat helemaal aansluit bij zijn fantasievolle inrichting voor de nieuwe Synergieschool in Roermond. Op iedere verdieping is een ‘unit’ gebouwd, een klein gebouwtje, waarin de wc’s en pantry zich bevinden en op het dak een leeshoek is ingericht. Iedere verdieping heeft een eigen leeftijdsgroep en identiteit. Het thema voor groep 1 & 2 is Aarde, groep 3 & 4; Water, groep 5 & 6; Vuur en groep 7 & 8; Lucht. Ieder thema past bij de belevingswereld van de ontwikkeling van het kind.

 

Werkzaamheden

Per thema worden oude schoolplaten verzameld en bijpassend beeldmateriaal. Deze beelden worden digitaal gemaakt en samengebracht tot een nieuw beeld. De compositie wordt afgestemd op de vormgeving van de Units. Iedere Unit heeft zijn eigen identiteit die als een baken in het ruimte staat. Deze ontwerpen worden op high end kwaliteit Fleece non woven geprint.

Werkwijze

Het team van Muurbloem heeft in nauwe samenspraak met de opdrachtgever dit project ontworpen en op de lokatie uitgevoerd. Van begin tot het einde kan Muurbloem de kwaliteit bewaken.