contact
Muurbloem Logo
ROC Noorderpoortcollege
Muurbloem Logo
ROC Noorderpoortcollege

ROC Noorderpoortcollege

Opdrachtgever: Klein Architecten.

Locatie: Groningen, Nederland.

Opdracht omschrijving: Ontwerp voor wanden.

Aantal m2: ca. 650 m2.

Jaar: 2006.

 

 

Speciaal voor dit project ontworpem:

Wanden: concept uitwerken tot een uniek handgeschilderde wandontwerp.

 

Wat

Muurbloem krijgt de opdracht een muur te ontwerpen die toonaangevend is en een verbinding maakt tussen het restaurant,  de bar en de entree.

 

Werkzaamheden

De ondergrond wordt geschilderd in een oranje kleur. Deze kleur is gekozen als basis omdat het een warme kleur is en de grote ruimte aankleedt. Er wordt een digitaal ontwerpvoorstel gemaakt en besproken met de opdrachtgevers.

 

Werkwijze

Op de oranje ondergrond worden dessins geschilderd. Dit gebeurt met een team van decorateurs die op locatie aan de slag gaan met stempels en mallen. In de praktijk maak je andere besluiten voor de compositie dan op de tekentafel. Deze bepalende factoren laat Muurbloem een rol spelen in de compositie. Zo grijpt een muurontwerp nog meer in de ruimte en krijg je het beste resultaat.

 

Muurbloem bezit een archief van meer dan 150 verschillende dessins in de vorm van stempels, mallen en sjablonen. Dit zijn historische originele dessin die met authentiek wijze toepast worden. Daarnaast ontwerpt Muurbloem zelf dessins die met hedendaagse technieken en methoden worden toegepast. Met deze grote en waardevolle collectie dessins maakt Muurbloem eigenwijze muurschilderingen.

 

Muurbloem houdt van het schilderen op locatie. Het gevoel dat er echt direct mensen daar aan het werk zijn geweest geeft een levendige energie. Dit krijg je niet wanneer een muurontwerp digitaal is geprint. Het spel van kleuren met muurverf met de verschillende glanswaarden, metallic, hoogglans tot mat, is eindeloos.

Het werken op locatie geeft muurbloem de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen zodat het nog beter op de architectuur aansluit.