contact
Muurbloem Logo
MODEMOFFICE DE WAAL BV
Muurbloem Logo
MODEMOFFICE DE WAAL BV

 

Opdrachtgever: De Waal Beheer O.G.

Locatie: Modemweg 37, 3821 BS Amersfoort (NL).

Opdracht: aankleding en herinrichting entree en transportruimtes.

 

Aantal m2: ca. 3.237 m2.

 

Aanvang opdracht: september 2019.

 

Fotografie: Object&co / Muurbloem design studio

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Vloerkleed: petrol kleur met velvet-effect.

Tafel: statafel met beton-look tafelblad.

Textielframe: custom dessin van 6x6 m.

Plantenbak: custom creatie.

 

 

Een representatieve entree met uitstraling en karakter...

Als de deurknop de handdruk van een gebouw is (aldus de gevleugelde woorden van architect Juhani Pallasmaa) , dan is de entree het gezicht van het gebouw, of beter gezegd, het gezicht van wat zich in het pand bevind. Een kantoorpant heeft dus bij uitstek een representatieve uistraling nodig en dit was ook de opdracht die De Waal Beheer o.g. BV aan Muurbloem design studio verstrekte. 

 

Werkwijze

 

Bij Muurbloem hebben wij speciaal aandacht voor het welzijn van de mens en de rol die het interieur daarin kan spelen. Daarom hebben wij een entree ontworpen met een open karakter waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. De grote lichtinval door de glazen gevel heeft een positief effect op het gemoed van de mens—het wekt op en geeft energie—wordt versterkt door de aanwezigheid van planten en het plantmotief op de wand. Deze brengen de nodige rust en kalmte na een (vaak) hectische reis. Ook de warme houtkleur van de PVC-vloer zorgt voor een warme ontvangst in het pand, wat wij voor een betere herkenbaarheid herdoopt hebben tot Modemoffice naar de weg waar het gebouw aan gelegen is.

 

Om het representatieve karakter van de entree te benadrukken hebben we ingespeeld op de monumentale afmetingen van het pand. De rechterwand van de entree is bekleed met een enorm textielframe bedrukt met een dessin uit onze Botanic Garden-collectie. Hierdoor staat de entree in verhouding met de gevel. De PVC-vloertegels zijn in een luxe visgraatmotief gelegd—een verwijzing naar de oude houten vloeren van weleer—en aan de overliggende wand is een nieuwe bewegwijzeringsbord geplaatst op een wand beschilderd met een frisse hedendaagse brick-kleur. De tafel met bijpassende barkrukken staan op een vloerkleed uitgevoerd in een diepe petrol-kleur met velvet effect.

 


 

De Modemoffice omvat 3.237 m² aan kantoorruimte waarvan een deel nog in de verhuur is. Het gehele pand is recent gerenoveerd en voorzien van dezelfde vloer als in de entree. Bent u nog op zoek naar een centrale locatie voor uw bedrijf (regio Amersfoort)? Neem contact op met De Waal Beheer o.g. BV.!