contact
Muurbloem Logo
INTERXION HQ
Muurbloem Logo
INTERXION HQ

Interxion Headquarters BV 

Co-creatie: Ideal Projects BV    idealprojects

 

Opdrachtgever: Interxion Headquarters BV

Locatie: Hoofddorp, NL.

Opdracht omschrijving: Interieur  inrichting

Aantal m2: 5000 m2.

Jaar: 2018.

Fotografie: Luuk Huiskes

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Verlichting: Tube, 3 stuks in entree

Vloer: Speciaal ontwerp met een donkere middenkern met een verloop naar grijs, geproduceerd door egecarpets

Houten kern folie: Stippenpatroon in kleur op de houten wand

Visuals: ontwerpen met planten referentie, geprint op doek bespannen in aluminium frame.

Raamfolie: Speciaal ontwerp voor de glaswanden in 2 lagen

Signage: Messing strip en gepoedercoat zwart aluminium

Wat

Het nieuwe interieur voor Interxion is een hedendaags maatpak dat voor de aankomende jaren het bedrijf en de medewerkers effectiever en plezieriger zal laten samenwerken.

Door eerst een intensieve 'Corporate identity screen' te maken, komen we tot de kern (DNA)van het bedrijf. Hieruit filtreerde we de uitstraling en de behoefte van het bedrijf, waar we het interieur op hebben gebaseerd.

 

Deze bijzondere inrichting is een co-creatie van Muurbloem designstudio en Ideal Projects.

Het ellipsvormig gebouw met 6 verdiepingen biedt onderdak aan de diverse afdelingen van Interxion. 

 

Bijna 6000m2, zijn in krap 7 maanden getransformeerd naar multifunctionele werkomgevingen waarin de identiteit van dit 'globaal opererende' concern goed voelbaar is in de complete 'look & feel' van het interieurontwerp.

De waarden van dit hoogwaardig technologische bedrijf, waaronder teamwork, moed, service en verbinding, worden hier vertaald naar de menselijke maat in deze architectuur.

 

Het doel was een dynamische open kantooromgeving te creëren dat contact en informatie-uitwisseling stimuleert. Door verscheidene functies zoals: concentratieplekken, scrum-ruimten en informal meeting points te combineren met een gedeeltelijke open-plan werkplekconcept, ontstond er een compleet aanbod in optionele werkomgevingen.

 

Iedere verdieping heeft een midden kern met donker grijsbruine wanden, Het tapijt, dat speciaal hiervoor is ontworpen, heeft in de kern van een verdieping een specifieke kleur en waaiert als een gradient uit naar grijstinten naar de gevel toe.

 

I.s.m. met Ege Carpets werd door Muurbloem Design Studio een gradiënt vloerdekking ontworpen, speciaal voor deze locatie. Door kleuren met elkaar te mengen willen we de een essentiële waarde ‘verbinding’ laten zien.

De dynamische werkplekken versus concentratie plekken. De houten wanden die op het donkere vloer staan lijken de kleur op te zuigen.

 

De begane grond is de anker van het bedrijf door de gastvriendelijke receptie en de uitnodigende lunch ruimte. Hier ontmoet en verenigen de medewerkers van Interxion zich.