contact
Muurbloem Logo
INSPECTIE VAN HET ONDERWIJS
Muurbloem Logo
INSPECTIE VAN HET ONDERWIJS

Inspectie van het Onderwijs

 

Opdrachtgever: Inspectie van het Onderwijs. Ministerie van onderwijs, cultuur en Wetenschap.

Locatie: Vleuten, Nederland.

Opdracht omschrijving: herkenbaarheid geven aan 3 verschillende afdelingen.

Aantal m2: ca 4000 m2.

Jaar: 2008 tot 2016.

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Tapijt: speciaal ontwerp vloerkleden, geproduceerd door Ege Carpets.

Wand: speciaal ontworpen dessins in diverse technieken gerealiseerd.

Akoestische panelen: fullcolor print 100 x 200 cm, 28 stuks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat

Het hoofdkantoor van Inspectie van het Onderwijs in Vleuten is gehuisvest in een gebouw dat bestaat uit 3 verschillende architectuur typen. De routing intern wordt hierdoor niet als logisch en overzichtelijk ervaren.

Muurbloem heeft in de afgelopen jaren deze 3 verschillende gebouwen voorzien van een eigen identiteit waardoor de herkenbaarheid wordt vergroot en de gebruiksvriendelijkheid verbeterd.

 

Werkzaamheden

Al vanaf 2008 is Muurbloem gevraagd om de verschillende gebouwen te voorzien van een eigen identiteit door middel van een eigen kleurpalet en beelden in de vorm van een dessin.

 

Bij de afdeling A  zijn beelden aangebracht op de wanden van de transport ruimten. Deze hebben een taupekleurige ondergrond met plantaardige dessin.

 

Afdeling B wordt omgebouwd tot 100% flexwerk afdeling. De indeling wordt aangepast, wanden worden verwijderd. In overleg met de facilitaire afdeling wordt een kosten besparend plan bedacht. Deze afdeling bestaat uit een crème kleurige inrichting met kleurrijke vlakken op wanden en vloeren. De kleurvlakken zijn composities van rechthoekige vlakken en structuren. De muren zijn uitgevoerd in muurverf, dezelfde composities zijn verwerkt als vloerkleed door Ege Carpets.

 

Afdeling C is de meest hedendaagse architectuur. Hier bevindt zich veel glas en een strakke inrichting. Hier heeft Muurbloem in samenwerking met interieurarchitect Rene Mensink dessins in muurverf aangebracht in de vorm van cirkels die boven elkaar geplaatst zijn.

 

In 2016 heeft Muurbloem op alle 3 de afdelingen akoestische panelen geplaatst om het geluidscomfort te vergroten. Deze panelen zijn voorzien van hoogwaardig akoestisch schuim en afgewerkt met een fullcolour geprint doek. De visual op het doek heeft weer een relatie met de vormentaal die zich op de afdeling bevindt.

 

Werkwijze

Muurbloem is al jaren ‘kind aan huis’ bij het hoofdkantoor omdat Muurbloem de juiste twist weet te maken die een interieur verrassend en spannend maakt. Muurbloem denkt mee in oplossingen, soms praktisch dan weer kostenbesparend. Ze prikkelt haar opdrachtgever met extravagante ontwerpen maar dringt zich nooit op. Het uiteindelijke ontwerp dat gerealiseerd gaat worden moet als een maatpak aansluiten aan de wensen van de opdrachtgevers,

 

Muurbloem werkt met diverse leveranciers en vak-deskundige samen om projecten te realiseren. De projecten waaraan Muurbloem werkt, zijn zeer uiteenlopend. Dat inspireert haar en wakkert haar brede interesse aan.

Muurbloem werkt vanuit een klein ontwerpteam, waarmee u persoonlijk contact heeft en zet per project de juiste partners en vak-deskundige in. Door deze flexibele werkwijze en de gebundelde kennis en ervaring, wordt de hoogst haalbare kwaliteit gewaarborgd.