contact
Muurbloem Logo
HAMPSHIRE HOTEL DELFT
Muurbloem Logo
HAMPSHIRE HOTEL DELFT


Opdrachtgever: Hotel Delft Centre B.V.

Locatie: Koepoortplaats 3, 2612 RR Delft 

Opdracht: kamers en gangen updaten naar nieuwstaat

 

Oppervlak: ca. 2150 m2

 

Oplevering: maart 2024

 

Fotografie: Alyssa van Heyst Photography, Muurbloem design studio 

 

Muurbloem design studio laat Hampshire Hotel Delft swingen met custom-designed tapijt en behang

 

In 2024 mochten we een nieuw interieur realiseren voor het Hampshire Hotel in Delft. Gedurende drie maanden werden de 92 kamers en 8 gangen per verdieping voorzien van nieuwe vloerbedekking, wandbekleding en verlichting. Het feestelijke ontwerp is geïnspireerd op de passie van de eigenaren – muziek in al haar vormen en verschijningen. Onze opdracht was dan ook: laat onze gangen en kamers swingen!

 

Onder leiding van onze creative director Gonnette Smits werd een spraakmakend ontwerp ontwikkeld dat het hotel in een volledig nieuwe toonaard zet, maar dat ook aansluiting vindt bij de architectuur en de andere ruimtes. De vormen werden afgeleid van de gigantische muurschildering op de gevel terwijl de texturen werden geïnspireerd door de rijke melodieën en beelden van het muzikale verleden. Elke verdieping werd gelinkt met een unieke muziekstijl, van de schetterende klanken van Disco tot de melancholische tonen van Blues. Zo ontstond een interieur met internationale allure en een verfijning die past bij een 4-sterren hotel.

 

De uitvoering van het uitdagende ontwerp, met vlakken die overlopen van vloer op wand, vormde een zekere uitdaging en daarom werden we ook gevraagd om de realisatie van begin tot einde te begeleiden. Voor ons is renoveren terwijl het hotel blijft draaien een specialiteit en dit was een welkome oplossing voor het succesvolle Delftse 4-sterren hotel dat zelfs in het laagseizoen een goede bezetting kent.

 

Bij de materialisatie hebben we vol ingezet op een combinatie van duurzaamheid en budget smart thinking. Het kamerbrede tapijt van EGE Carpets werd vervaardigd uit gerecyclede kunststoffen en oude visnetten. Deze vloerbedekking met unieke designs is Cradle to Cradle-gecertificeerd en wordt na 10 jaar teruggenomen door de producent om opnieuw verwerkt te worden tot tapijt.

De wandbekleding bestaat voor 100% uit gerecycled polyester met een beschermende coating volledig gebaseerd op aardappelzetmeel uit de voedselindustrie. Door de muren volledig te strippen is de wandbekleding in de toekomst makkelijk te verwijderen en zo werd ook gedacht aan efficiëntie bij toekomstige renovaties op de lange termijn.

Het nieuwe lichtplan zorgt voor een verbeterde verlichting van de kamer en een fijner verblijf, maar blijft tegelijkertijd rekening houden met de eisen voor de Green Key-certificering van het hotel.

 

Dankzij onze gedetailleerde werkomschrijving en planning leverde elke uitvoerder het werk op tijd op en dankzij een nauwkeurig budgetbeheer bleef het project ook binnen begroting. Het team van het hotel voelde zich nauw betrokken bij de ‘remix’ van hun interieur en de medewerkers hielpen enthousiast mee bij het uithuizen en inrichten van de kamers. Dankzij deze goed georkestreerde samenwerking realiseerden we een unieke hospitality ervaring waarin elke gast verwelkomd wordt in de universele taal van de muziek!

 

Dienstverlening voor dit project

 

  • concept

  • interieurontwerp wand en vloerafwerking met lichtplan
  • designs printklaar maken voor productie
  • werkomschrijving & contractering
  • planning & budgetbeheer
  • begeleiding en oplevering van uitvoerders op locatie

Speciaal voor dit project ontworpen

 

  • Vloerbedekking, 1 specifiek ontwerp per verdieping, in totaal 70 unieke dessins verdeeld over wand- en vloeroppervlakken
  • Behang, 1 specifiek ontwerp per verdieping, in totaal 70 unieke dessins verdeeld over wand- en vloeroppervlakken

 

Meer weten over onze ontwerpen? Kom langs in onze studio voor een kop koffie of laat je door ons rondleiden door het Hampshire Hotel Delft Centre!