contact
Muurbloem Logo
FILMHUIS ALKMAAR
Muurbloem Logo
FILMHUIS ALKMAAR


Opdrachtgever: Filmhuis Alkmaar

Locatie: Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar (NL). 

Opdracht: soft make-over van de lobby

 

Oppervlak: ca. 270 m2

 

Oplevering: februari 2023

 

Fotografie: Luuk Huiskes Fotografie, Muurbloem design studio 

 

Gang van hotel The Florian met tapijt van Muurbloem

Herinrichting met soft make-over zorgt voor betere routing en meer sfeer bij Filmhuis Alkmaar 

 

In samenwerking met Marie-Gon Vos verzorgde het Muurbloem design team de herinrichting en interieurontwerp van de lobby van het Filmhuis Alkmaar. Op verzoek van het Filmhuis hebben we de routing en de indeling aangepast zodat grotere groepen mensen makkelijker gebruik kunnen maken van de ruimte. Zo zijn de meubels herordend zodat ze de stromen bezoekers uit de filmzalen op een natuurlijke en gelijkmatige wijze richting de bar begeleiden voor hun gratis kopje koffie. Het podium zorgt en de verschillende hoge tafels zorgen voor een fijne afwisseling in de ruimte en zorgen voor een interactie met het hoge plafond van de ruimte. De ruimte met podium kan makkelijk omgebouwd worden tot kleine performance venue of theater opstelling. Hierdoor is de ruimte nu ook flexibel inzetbaar voor evenementen, hetgeen een wens was van het filmhuis.

 

Marie-Gon heeft op basis van de laatste trends drie stijlen met bijpassende moodboards gepresenteerd aan de vrijwilligers. Zij mochten stemmen op hun favoriete moodboard dat als basis zou dienen voor het ontwerp. Samen met Marie-Gon is er een kleurenpalet uitgekozen met warme hedendaagse kleuren. Om de grote ruimte verder onder te verdelen en leesbaar te maken is gekozen voor drie verschillende groepen meubels met elk hun eigen type stoelen en tafels. Door zo drie onderscheidbare verblijfsgebieden te creëeren ontstaan er duidelijke zithoeken zonder dat er wordt ingeboet aan de flexibele indeling van de ruimte.

 

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met de vrijwilligers van het filmhuis. Zij hebben de lobby geschilderd, de wanden gedecoreerd met de muurschilderingen en de meubels omgebouwd en afgelakt.

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

  • Vloeren – vloerkleden, podium
  • Wanden – botanische wandschilderingen
  • Meubels – houten bankjes o.b.v. bestaande stoelen

 

Meer weten over onze ontwerpen? Kom langs in onze studio voor een kop koffie of laat je door ons rondleiden door het Filmhuis Alkmaar!