contact
Muurbloem Logo
DROSTES HOTEL TUBBERGEN
Muurbloem Logo
DROSTES HOTEL TUBBERGEN

Drostes Hotel Tubbergen

 

Opdrachtgever: Droste's Hotel.

Locatie: Twente, Nederland.

Opdracht omschrijving: speciale ontwerpen voor restaurant, bar en hotelbadkamers.

Aantal m2: ca. 1100 m2.

 

 

Speciaal voor dit project ontworpen:

Radiator omkasting: speciaal meubelwerk met dessin als ventilatie motief.

Wanden: diverse handbedrukte dessins op locatie aangebracht.

Verlichting: collage van diverse lampenkappen in restaurant.

Wat

Muurbloem krijgt de opdracht om in een bestaande inrichting enkele ontwerpen aan toe te voegen. Het gaat hier om een muurontwerp in de bar, serre en badkamers. De verlichting en een speciale lambrisering in het restaurant.

 

Werkzaamheden

De ondergrond wordt geschilderd en op diverse locaties worden de dessins aangebracht op de muur. Dit is een oude ambacht waar Muurbloem zich in heeft gespecialiseerd.

Voor de omkisting van de radiator worden werktekeningen gemaakt zodat de fabriek deze cnc kunnen uitsnijden.

Voor de verlichting worden diverse witte lampenkappen van verschillende leveranciers ingekocht en als een zwerm op locatie ophangen

 

 

Werkwijze

Muurbloem bezit een archief van meer dan 150 verschillende dessins in de vorm van stempels, mallen en sjablonen. Dit zijn historische originele dessin die met authentiek wijze toegepast worden. Daarnaast ontwerpt Muurbloem zelf dessins die met hedendaagse technieken en methoden worden toegepast. Met deze grote en waardevolle collectie dessins maakt Muurbloem eigenwijze muurschilderingen.

 

Muurbloem werkt graag op locatie om met stempels en verf direct aan de slag te gaan. Dit resultaat krijg je niet wanneer een muurontwerp digitaal is geprint. Het spel van kleuren met muurverf met de verschillende glanswaarden, metallic, hoogglans tot mat, is eindeloos.

Het werken op locatie geeft muurbloem de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen zodat het nog beter in de architectuur aansluit.

 

 

Muurbloem houdt van het schilderen op locatie. Het gevoel dat er echt direct mensen daar aan het werk zijn geweest geeft een levendige energie. Dit krijg je niet wanneer een muurontwerp digitaal is geprint. Het spel van kleuren met muurverf met de verschillende glanswaarden, metallic, hoogglans tot mat, is eindeloos.

Het werken op locatie geeft muurbloem de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen zodat het nog beter in de architectuur aansluit.