contact
Muurbloem Logo

Bobijn Inspiratie

 

#INSPIRATIE 01/05

 

Regelmatig wordt mij gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal...

 

Midden in de coronaperiode heb ik met mijn nichten en neven onze Tante Tini naar het verzorgingshuis verhuisd. Deze bijzondere vrouw is de zus van mijn eigen moeder en een passievolle handweefster met een zeer eigen stijl. In de jaren 70 en 80 had ze in Valkenswaard haar eigen galerie en handweverij genaamd BOBIJN. In de regio was zij welbekend en haar onderneming was bepalend voor het culturele klimaat in het dorp.

 

Haar woning is volgepakt met grote houten weefgetouwen, stapels boeken over kunst en ambachten vulden de tafels en de kasten waren tot aan het plafond gevuld met garens. Oude foto's hingen kriskras door elkaar aan de muur, houten medicijnkasten waren gevuld met tienduizenden knopen en stapels dozen stonden op ons te wachten om open gemaakt te worden. Enfin, een huis om maanden in te dwalen!

 

Op de eerste etage bevond zich een wandkast met daarin meer dan honderd door haarzelf gemaakte wand- en tafelkleden, netjes is witte lakens zijn verpakt. Wat een prachtige collectie. Hier moet ik iets mee doen, dit zijn fantastische texturen in mooie aardse tinten, handgemaakt en uitgevoerd in 100% wol. Duurzamer kan niet! Een stapel kleden mag mee naar de studio waar ik ze ophang ter inspiratie.

 

Wordt vervolgd...

 


 

Geschreven door Gonnette Smits, Creative Director